İlimizde
bulunan gıda üretim, tüketim ve satış yerleri günden güne artmakta, sektörün
büyümesi ile beraber sorunları da artmaktadır. . Bu durumu dikkate alan İl
Müdürlüğümüz, tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için rutin
denetimlerini sıklaştırdı. Denetimler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl
Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi'nde görevli gıda kontrolörleri tarafından
yapılmaktadır.
Şube
Müdürlüğü personeli ile beraber denetimleri yerinde izleyen ve 2016 yılı
içeresinde her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için rutin denetimlerin
sıklaştırıldığını açıklayan İl Müdürümüz Mehmet YILDIRIM, 5996 sayılı yasa ile tarladan sofraya gıda
maddesinin geçtiği tüm aşamalar ve en son satışı dahil, sağlık, hijyen ve mevzuat açısından denetimi
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına verilmiştir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
olarak, bir yıl içerisinde yaptığımız 2000 adet’e yakın işyeri denetimimizden
yuğun bir kısmını yaz aylarında gerçekleştirmekle beraber yılın bütün
zamanlarında etkin bir denetim anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürülmekteyiz.
Yaz
aylarında ve kışa gireceğimiz bu günlerde özellikle fırınlar, unlu mamulleri,
pastacılık ürünleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi sektörlerde
hizmet veren iş yerlerinde sirkülasyon artmaktadır, halkın sağlığının korunması
ve güvenilir gıdaya ulaşmalarının sağlanması amacıyla bu sektörlerde yapılan
denetimler artarak devam edecektir. Vatandaşlarımız gıdaya ilişkin her türlü
şikâyetlerini Alo 174 gıda hattına bildirebilirler. Gönüllü gıda denetmeni
olarak denetim ekiplerimize her vatandaşın katkı sağlamasını temenni ediyoruz.
Açıklamasında bulundu.